Bönchili med kabanoss

Bönchili med kabanoss

Av: / Foto: Anna Skoog, Peter Kam
25 min
4 portioner
Anchochilin är en mild mörk chili som odlas i USA. Den passar allra bäst i såser och i grytor som den här matiga chilin.
Fler recept på:
Grytor, Budgetmat, Chili, Tomater, Vitlök, Bönor
Annons

Ingredienser

    1. 2 gula lökar
    2. 3 vitlöksklyftor
    3. 3 msk olivolja
    4. 1 paprika
    5. 1 tsk anchochilipeppar
    6. 1 burk krossade tomater, 400 g
    7. 2 dl vatten
    8. ½ hönsbuljongtärning gl
    9. 2 burkar blandade bönor à ca 400 g
    10. 3 msk hackad persilja
    11. 2 kabanosser
  1. Garnering och tillbehör

    1. lite hackad persilja
    2. bröd ⒼⓁ

Gör så här

    1. 1.

      Skala lök och vitlök och hacka dem. Fräs i olja på medelvärme 3 minuter. Dela under tiden paprikan, kärna ur och strimla den. Fräs med i ytterligare 3 minuter.

    2. 2.

      Tillsätt chilipeppar och vänd runt. Blanda i tomater, vatten, buljongtärning, sköljda avrunna bönor samt persilja. Sjud under lock 10 minuter.

    3. 3.

      Skiva korven och lägg den i böngrytan. Låt småputtra 5 minuter. Garnera med persilja och servera med bröd.

Fler recept på:
Grytor, Budgetmat, Chili, Tomater, Vitlök, Bönor
Är innehållet i detta recept olämpligt?