Bönchili med choklad, öl och gräddig majs

Bönchili med choklad, öl och gräddig majs

Av:
60 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Bönchili

    1. 2 msk rapsolja
    2. 1 msk spiskummin
    3. chiliflakes
    4. 1 st gul lök
    5. 3 st vitlöksklyftor
    6. 4 st selleristjälkar
    7. 100 g svarta bönor
    8. 100 g vita bönor
    9. 1 burk krossade tomater
    10. 2 dl vatten
    11. 15 cl öl
    12. 1 msk japansk soja
    13. 1 lime
    14. 1 msk kakao
    15. koriander
  2. Gräddig majs

    1. 1 burk majs
    2. 2 msk smör
    3. 2,5 dl grädde
    4. salt
    5. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Bönchili: stek spiskummin och chiliflakes i oljan ca 1 minut på medelvärme. Tillsätt hackad lök, vitlök och selleri.

    2. 2.

      Tillsätt bönorna och stek i några minuter. Lägg sedan i krossade tomater, vatten, öl och soja. Salta och peppra. Blanda ner kakaon. Pressa ned en halv lime i grytan.

    3. 3.

      Låt det hela koka upp. Sänk värmen och låt det sjuda i minst 30 minuter. Innan servering: tillsätt koriander och smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Gräddig majs: smält smöret i en stekpanna. Tillsätt majsen och stek i ca 1 minut. Häll på grädden och låt det puttra ihop.

    5. 5.

      Servera med t.ex. tacochips, avokado, grönsaker eller något annat gott.

Är innehållet i detta recept olämpligt?