Grovhacka gul lök. Skala och tärna butternutpumpa i 2 cm stora bitar. Finhacka chipotle och röd chili. Krossa vitlöksklyftorna. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och stek allt 2-3 min.
Tillsätt alkoholfri öl, krossade tomater, vatten, äppelcidervinäger, spiskummin, paprikapulver och smulad umamibuljong. Sjud under lock 25-30 min.
Häll av majs och låt rinna av ordentligt. Hetta upp en torr stekpanna och stek majs 3-4 min på hög värme tills den fått fin färg. Lägg över den rostade majsen i en mixerbunke och tillsätt crème fraiche, pressad vitlök, salt och cayennepeppar. Mixa till en slät röra.
Finstrimla salladslök. Fördela majsröra på hälften av tortillabröden. Toppa med riven ost och salladslök. Lägg resten av tortillabröden ovanpå och tryck till.
Hetta upp den använda stekpannan och stek quesadillas ½-1 min per sida, tills osten smält och de fått fin färg. Skär quesadillas i fjärdedelar och lägg på ett serveringsfat.
Grovhacka koriander. Häll av och skölj vita bönor. Tillsätt bönor och mörk choklad i grytan och värm under omrörning tills allt är varmt och chokladen smält. Smaka av med lite salt.
Toppa bönchilin med koriander och servera med quesadillas.