Bönbullar med tomatsås och svarvade morötter

Bönbullar med tomatsås och svarvade morötter

Av: / Foto: Eva Hildén Smith
2 portioner
Det här är en lättlagad och nyttig vegetarisk rätt med bönbullar och svarvade morötter. Bönbullarna är små och naggande goda, och har du inte en grönsakssvarv så går det lika bra att hyvla morötterna!
Annons

Ingredienser

    1. 1 burk kidneybönor, 400 g
    2. 1/2 gul lök, finhackad
    3. 1 stor vitlöksklyfta, finriven
    4. 1 ägg
    5. 1/2 dl mandelmjöl
    6. 1/2 dl ströbröd
    7. 1/2 tsk bakpulver
    8. 2 msk hackad färsk basilika
    9. 1 tsk salt
    10. 1 krm svartpeppar
    11. 1 msk rapsolja till stekning
  1. Tomatsås

    1. 1/2 gul lök, finhackad
    2. 1/2 vitlöksklyfta, finriven
    3. 1/2 msk olivolja till stekning
    4. 2 kvisttomater, tärnade
    5. 2 dl krossade tomater
    6. 1 tsk honung
  2. Servering

    1. 250 g morot, svarvad, strimlad el hyvlad
    2. färsk basilika

Gör så här

    1. 1.

      Mosa bönorna grovt. Blanda med lök, vitlök och resten av ingredienserna. Forma till ca 20 bollar och stek i olja.

    2. 2.

      Tomatsås: Fräs lök och vitlök i olja tills löken mjuknat. Tillsätt tomater, krossade tomater och honung. Salta och peppra. Låt puttra ca 5 min.

    3. 3.

      Koka moroten i saltat vatten ca 2 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?