Bönbiffar med aioli och svamp

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Ett vegetarisk vardags allternativ med bönor och svamp.
Fler recept på:
Svamp, Vitlök, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 2 burkar kokta svarta bönor à 400 g
    2. 1 st gul lök
    3. 1 st vitlöksklyfta
    4. 1 st ägg
    5. 1/2 dl sojamjöl
    6. 1 tsk salt
    7. smör till stekning
    8. 300 g champinjoner
  1. Aioli

    1. 4 msk majonnäs
    2. 2 st pressade vitlöksklyftor
    3. 2 msk hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Spola bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa bönor och lök i en matberedare eller med stav. Blanda ner ägg, mjöl och salt.

    2. 2.

      Forma åtta biffar och panera dem i lite sojamjöl. Stek dem någon min per sida.

    3. 3.

      Skiva och stek svampen i smör. Salta.

    4. 4.

      Blanda aiolin.

    5. 5.

      Servera biffarna med svamp, aioli och tomatsallad med rödlök.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Inga problem. Laktosintolerans: Välj laktosfritt smör samt majonnäs av standardtyp. Dietist: Bim Åkers
Fler recept på:
Svamp, Vitlök, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?