Bön-kladdkaka med björnbär

Bön-kladdkaka med björnbär

Av: / Foto: Ulrika Ekblom
60 min
8 personer
Säg inte ett knyst om att det är bönor i kakan men hör efter vad dina vänner säger. Bönorna ger mycket lite smak, men däremot en fin saftighet till kakan.
Fler recept på:
Choklad , Brownies
Annons

Ingredienser

    1. 400 g svarta bönor (sköljda och avrunna)
    2. 1 dl rårörssocker
    3. 200 + 100 g mörk choklad, max 60%
    4. 2 st ägg
    5. 1 dl olivolja
    6. 1 tsk äkta vaniljpulver
    7. 1 tsk flingsalt
    8. 100 g färska eller frysta björnbär, halvtinade

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Olja en form med löstagbar kant och pudra den med kakao. Kör bönorna i en matberedare till en puré. Lägg i rårörssockret och kör lite till.

    3. 3.

      Smält 200 g choklad över vattenbad eller någon minut i mikrovågsugn. Ta bort från värmen, tillsätt den i bönblandningen och kör lite till i matberedaren.

    4. 4.

      Tillsätt äggen, oljan, vaniljpulvret och saltet och kör tills allt är blandat. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 25–30 minuter. Låt svalna.

    5. 5.

      Smält resten av chokladen och ringla över. Toppa med björnbär och servera.

Fler recept på:
Choklad , Brownies
Är innehållet i detta recept olämpligt?