Bolognese

Bolognese

Av:
50 min
4
Annons

Ingredienser

    1. 500 g Veggiefärs
    2. 1 st lök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 2 msk olivolja
    5. 3 msk tomatpuré
    6. 400 g krossade tomater
    7. 1 dl vatten
    8. 2,5 msk grönsaksfond
    9. 1 dl rödvin
    10. 2 tsk oregano
    11. 1 krm spiskummin
    12. 1 st lagerblad
    13. salt
    14. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka lök och riv morot. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan.

    2. 2.

      Riv ner vitlöksklyfta och tillsätt kryddorna. Låt fräsa med en minut.

    3. 3.

      Tillsätt sojafärs, lite i taget så att det bryns och inte kokar.

    4. 4.

      Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med .

    5. 5.

      Häll i fond, vatten, honung och krossad tomat.

    6. 6.

      Låt puttra under lock i minst 20 minuter till en simmig konsistens.

    7. 7.

      Krydda med salt och nymald svartpeppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?