Boeuf Bourguignonne

Boeuf Bourguignonne

Av:
180 min
4 port
Byt gärna ut nötköttet mot älgkött så får grytan en smak av vilt.
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 500 g nötkött, innanlår el
    2. 1-2 msk smör
    3. 75 g bacon
    4. 1 st gul lök
    5. 1 st morot
    6. 1/2 tsk timjan
    7. 1 msk maizena
    8. 1 msk tomatpuré
    9. 1 st lagerblad
    10. 4 dl rött vin
    11. 10-12 st smålökar
    12. 200 g champinjoner
    13. 1-2 st vitlöksklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i tärningar och bryn dem i matfett i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta.

    2. 2.

      klipp baconskivorna i strimlor i stekpannan och fräs dem.

    3. 3.

      Skala och finhacka lök och morot. Fräs hacket med baconstrimlorna och lägg sedan över det i grytan.

    4. 4.

      Krydda, strö över maizena, lägg i tomatpuré och lagerblad och rör om.

    5. 5.

      Späd med rödvin och låt grytan puttra i ca 1 1/2 timme.

    6. 6.

      Skala smålökarna, ansa champinjonerna och bryn lätt.

    7. 7.

      Tillsätt lök och champinjoner när det är ca 30 minuter kvar. Pressa också i vitlöken.

    8. 8.

      Smaka av och krydda ev mer. Servera med kokt potatis och saltgurka. Kraftigt rött vin eller öl.

Är innehållet i detta recept olämpligt?