Värm mjölken till 37°. Smula jästen i en bunke, häll i mjölken och vispa tills jästen har smält. Rör ner salt, saffran, kardemumma, socker, ägg och drygt hälften av mjölet. Klicka i smöret. Ta i resten av mjölet men spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under duk 50–60 min.
Fyllning: Rör samman smör, socker och kanel. Grovriv mandelmassa och arbeta samman med smörblandningen.
Kavla ut degen till en rektangel, ca 60x30 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop degen. Skär rullen i 15 bitar och fördela dem med snittytan uppåt i en långpanna med bakpapper, ca 25x40 cm. Låt jäsa under duk 30–40 min.
Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20–25 min. Pudra med florsocker inför servering.
“Mortla saffran med lite socker och ev några droppar konjak innan den används i degen. Använd nystött kardemumma i stället för färdigmald, det ger en helt annan, rikare smak!”