Blueberry cheesecake muffins med digestivecrumble

E N

Blueberry cheesecake muffins med digestivecrumble

Av:
24 medelstora muffins
Annons

Ingredienser

  1. Muffins

    1. 4,5 dl vetemjöl
    2. 0,5 tsk bikarbonat
    3. 1 tsk kardemumma
    4. 1 nypa vaniljsocker
    5. 150 g rumsvarmt smör
    6. 4,5 dl strösocker
    7. 4 stora ägg
    8. 1,5 dl filmjölk
    9. 100 g frysta blåbär
  2. Cheesecakefyllning

    1. 2 st stora ägg
    2. 150 g färskost
    3. 1 dl strösocker
  3. Digestivecrunch

    1. 3 st digestivekex
    2. 0,5 dl farinsocker
    3. 1 dl vetemjöl
    4. 50 g smör

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Blanda alla torra ingredienser till muffinsarna i en bunke. Ställ åt sidan.

    3. 3.

      I en annan bunke vispar du ihop smör och strösocker riktigt fluffigt.

    4. 4.

      Ha sedan i ägg och filmjölk och vispa lite till.

    5. 5.

      Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt till en jämn smet.

    6. 6.

      Fördela muffinsformarna i en muffinsplåt (24 stycken) och fyll med 1/2 smet.

    7. 7.

      Lägg några blåbär i varje muffinsform.

    8. 8.

      Vispa ihop alla ingredienser till cheesecakefyllningen och fördela den i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca 2/3.

    9. 9.

      Krossa digestivekexen grovt och nyp ihop tillsammans med resten av ingredienserna till digestivecrunchet tills du får en smulig deg. Fördela den över alla muffinsar och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?