Blommans kycklingnuggets med parmesanpanko

Blommans kycklingnuggets med parmesanpanko

Av: / Foto: Lars Lingman
45 min
Kycklingnuggets som både vuxna och barn tycker om! Kycklingen paneras i parmesan och pankoströbröd vilket ger en frasig och smakrik yta.
Annons

Ingredienser

  1. Mjöl
  2. Ägg
  3. Pankoströbröd
  4. Smör
  5. Olja
  6. Parmesan
  7. Kycklingfile
  8. Matlagningsyoughurt
  9. Lime
  10. Örtkryddor

Gör så här

  1. 1.

   Börja med att banka ut kycklingköttet till ca 1 cm tjocklek. Görs med fördel i fryspåse eller under plastfilm för att undvika att det skvätter. Banka kan man t.ex göra med flatsidan på en stor kniv, undersidan på ett porslinsfat eller med en annan skärbräda.

  2. 2.

   Skär upp de bankade kycklingbitarna i lämplig storlekar - ca 5x5 cm.

  3. 3.

   Blanda Yoghurt med lime och örtkryddor du tycker om.

  4. 4.

   Förbered dubbelpaneringen. Lägg mjöl på en tallrik, knäck ägg och vispa runt i en andra tallrik och lägg pankoströbröd på en tredje tallrik. Riv parmesanost i pankobrödet så att det blir nästan hälften av varje.

  5. 5.

   Panera - vänd en kycklingbit i mjölet. Vänd sedan i ägget och sist i panko/parmesanblandningen. Var nogrann så att du får först mjöl runt hela biten och sedan ägg på det och sist att det blir panko runt precis hela biten. Lägg på skörbräda eller tallrik och gör resten av bitarna.

  6. 6.

   Hetta upp ordentligt med olja och smör i en stekpanna. Medelvärme. Viktigt att använda olja då det gör att paneringen blir sprödare men också smör för smakens skull.

  7. 7.

   Stek bitarna i stekpannan till de får fin färg.

  8. 8.

   Servera med ugnspotatis eller ris, limeyoughurten, något grönt och ät omedelbart. Panerad mat är godast direkt ur stekpannan. Kan dock varmhållas i ugn men tappar då lite av frasigheten i paneringen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?