Blomkålstacos

Blomkålstacos

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 blomkålshuvud
    2. 2 dl vetemjöl
    3. 3 ägg
    4. 1,5 dl panko
    5. 1 dl ströbröd
    6. 1,5 tsk salt
    7. 1 krm mald svartpeppar
    8. 1 tsk vitlökspulver
    9. 1 tsk spiskummin
    10. 2 krm cayennepeppar
    11. 1-2 dl rapsolja
  1. Vitlökskräm

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 2 msk mjölk
    3. 1 klyfta pressad vitlök
    4. 1 tsk vitlökspulver
    5. 1 krm salt
  2. Till servering

    1. 1 klyfta rödkål
    2. 8 små tacobröd
    3. 25 g grönsallad
    4. 3 tomater
    5. 2 msk hackad gräslök
    6. 2 msk hackade cashew

Gör så här

    1. 1.

      Dela blomkålen i ca 5 cm stora bitar. Häll upp mjölet på en tallrik. Vispa upp äggen, häll i en djup tallrik. Blanda ströbröd, panko, salt och kryddor på ett annat fat

    2. 2.

      Rulla blomkålsbitarna i mjölet, doppa det i ägget och rulla det sedan i ströbröden. Lägg dem att torka några min

    3. 3.

      Blanda vitlökskrämen. Strimla rödkålen tunt med en osthyvel

    4. 4.

      Stek blomkålsbitarna på lite över medelvärme i rikligt med olja ca 2 min per sida tills de är krispiga och har fin färg. Servera de krispiga blomkålsbitarna i tacobröd med kål, sallad, tomat och vitlökskräm. Strö över gräslök och cashewnötter och servera ev. med het chilisås

Är innehållet i detta recept olämpligt?