Blomkålssoppa med bacon och purjolök

Blomkålssoppa med bacon och purjolök

Av:
40 min
2 pers
kcal 440
Annons

Ingredienser

  1. Soppan

    1. 1 st blomkålshuvud
    2. 1 st gul lök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 2 msk konc grönsaksfond
    5. 1 dl grädde
  2. Baconröra

    1. 1/2 pkt bacon, ca 70g
    2. 5 cm purjolök
    3. 1 dl blomkål
    4. 2 st salladslökar
    5. 2 msk rapsolja

Gör så här

    1. 1.

      Dela blomkålen i mindre bitar och lägg i en stor gryta. Spara lite av den råa blomkålen till baconröran, ca 1 dl. Skala och hacka löken och vitlöken. Koka upp med 1 liter vatten tills blomkålen är mjuk.

    2. 2.

      Häll av vattnet men spara 1-2 dl av vattnet i grytan. Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens. Tillsätt fond och grädde. Mixa igen och smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.

    3. 3.

      Strimla baconet fint och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.

    4. 4.

      Hacka purjolök, den sparade blomkålen och salladslöken fint och blanda ihop det med baconet. Toppa soppan med baconröran och ringla över rapsolja och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?