Blomkålssallad med rostade morötter

Blomkålssallad med rostade morötter

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 0,5 blomkålshuvud
    2. 1 liten gul lök
    3. salt
    4. peppar
    5. smör/kokosolja (stekning)
    6. 0,5 kg morötter
    7. 0,5 msk kokosolja
    8. 1 tsk flingsalt
    9. 1 liten fänkål
    10. 1 dl solrosfrön (rostade)
    11. 70 g machêsallad
    12. 0,5 granatäpple
  1. Vinägrett med vitlök och honung

    1. 2 msk olivolja
    2. 1 msk äppelcidervinäger
    3. 1 msk honung
    4. 1 klyfta vitlök
    5. 1 msk vatten
    6. 1 tsk flingsalt
    7. 0,5 tsk peppar

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta och dela blomkålen i buketter. Mixa (Eller riv på rivjärn) buketterna till "smulor" i risstorlek. Hacka löken fint.

    2. 2.

      Stek blomkålsriset tillsammans med löken i en stekpanna med lite stekfett. Salta och peppra efter smak. Låt kallna.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 225°C. Skala morötterna och dela dem på längden i jämntjocka stavar. Fördela på en ugnsplåt, ringla över olja och salta. Rosta i ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.

    4. 4.

      Hyvla fänkålen tunt med mandolin innan servering.

    5. 5.

      Blanda ingredienserna till vinägretten (Se recept nedan) och rör ihop den med blomkålsriset och solroskärnorna.

    6. 6.

      Vänd ihop blomkålsblandningen med morot, fänkål, sallad. Toppa med lite granatäpplekärnor.

    7. 7.

      VINÄGRETT: Rör ihop alla ingredienser noga i en glasburk eller skål.

Är innehållet i detta recept olämpligt?