Blomkålsröra

Blomkålsröra

Av: / Foto: Carin Pålsson
30 min
4 personer
En härlig mix av smaker. Vi serverar kycklingspett till.
Fler recept på:
Rödlök, Vitlök, Blomkål, Chili, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 1 st blomkålshuvud (500 g)
    2. 1 msk olivolja
    3. 2 msk vitvinsvinäger
    4. 2 msk citronsaft
    5. 2 msk hackad persilja
    6. 2 msk hackad gräslök
    7. 1/2 st rödlök
    8. salt och peppar
  1. Spett

    1. 4 st kycklingfiléer
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 1 tsk chiliflakes
    4. 2 msk olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skär blomkålen i mindre bitar och kör dem i mixer. Fräs smulorna i het olja tills de får färg. Lägg över fräset i en skål. Till­sätt vinäger och citronsaft och vänd ner örterna.

    2. 2.

      Skiva löken så tunt som möjligt och blanda ner den. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Skär kycklingen i bitar och lägg dem i en plastpåse. Pres­sa ner vitlök i påsen och lägg i chiliflakes. Häll i hälften av oljan. Salta och peppra. Vänd runt och låt gärna ligga och marinera en stund.

    4. 4.

      Trä upp kycklingbitarna på spett. Hetta upp resten av ol­jan i en stekpanna och stek spetten alternativt grilla dem på grillen.

Fler recept på:
Rödlök, Vitlök, Blomkål, Chili, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?