Blomkålsrisotto

Blomkålsrisotto

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 blomkålshuvud
    2. 3 schalottenlökar
    3. 2 dl grovt riven parmesan
    4. 2 dl torrt vitt vin
    5. 250 g champinjoner
    6. 2 vitlöksklyftor
    7. 2,5 dl vatten
    8. 2,5 dl grädde
    9. 1 hönsbuljongtärning eller fond
    10. smör
    11. salt, peppar

Gör så här

    1. 1.

      Hacka champinjoner och fräs dem i lite smör. De ska få lite yta.

    2. 2.

      Koka upp buljongen och ställ åt sidan. Finhacka lök och vitlök och lägg ner efter en stund. Riv blomkålen på grövsta rivjärnet och lägg ner tillsammans med svampen och löken. Häll i hälften av vinet + hälften av vätskan.

    3. 3.

      Låt allt puttra ihop utan lock tills det börjar att torka in, häll då i resterande vätska + vin och låt allt koka ihop tills blomkålen är mjuk och det inte är mycket vätska kvar. Ta då bort från pannan och rör ner parmesanen.

    4. 4.

      Servera gärna med en kvist timjan eller persilja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?