Blomkålspizza

Blomkålspizza

Av:
Pizzabotten • 200 g blomkål • 1/2 dl riven parmesanost • 1/2 dl riven mozzarella • 1/2 tsk torkad oregano • 1/2 tsk chiliflakes • 2 msk mandelmjöl • 1/2 tsk salt • 1 ägg
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Gör så här Sätt ugnen på 250°C. Botten: Mixa rå blomkål till ett fint ris i en matberedare. Lägg i en skål och mikra 4 minuter på full effekt. Låt svalna. Krama ut vätskan.  Blanda blomkålsriset med parmesan, mozzarella, oregano, chiliflakes, mandelmjöl, salt och ägg till en deg. Bred/platta ut degen till 2 runda pizzor (för 2 port) på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills bottnarna är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något.

    2. 2.

      Topping: Lägg på valfri pizza topping, t ex. tomatsås, kronärtskocka, mozzarella, och lufttorkad skinka. Grädda ytterligare ca 5 minuter.  Till servering: Toppa gärna pizzan med ruccola.

Är innehållet i detta recept olämpligt?