Blomkålsmos de luxe

Blomkålsmos de luxe

Av:
50 min
6 port
Annons

Ingredienser

    1. 900 g blomkål
    2. 300 g smör
    3. 1 tsk salt
    4. ½ tsk peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Ansa blomkålen och dela i mindre buketter. Lägg i en stor ugnsform.

    2. 2.

      Skiva smöret tunt och täck blomkålsbuketterna. Sätt in i ugnen och tillaga i 15 minuter.

    3. 3.

      Vänd buketterna och ös smöret ovanpå. Rosta ytterligare 15 minuter eller tills blomkålen fått riktigt fin färg.

    4. 4.

      Ta ut ugnsformen och häll över blomkålen i en kastrull. Koka 10-15 minuter tills kålen är riktigt mjuk.

    5. 5.

      Mixa slät med stavmixer och smaksätt med salt och peppar

    6. 6.

      Servera som tillbehör till fisk, kött eller fågel.

Är innehållet i detta recept olämpligt?