Blomkålsmos

Blomkålsmos

Av:
20 min
4 port
Liknande mos kan du göra med broccoli i stället eller med en mix av båda. Gör gärna en stor laddning och frys in i portionsförpackningar – så har du ett bra komplement till dina måltider. Garnera gärna med lite färsk persilja eller gräslök innan serverin
Annons

Ingredienser

    1. 450 g blomkål
    2. 110 g smör
    3. ½ citron, saft + zest
    4. salt
    5. peppar
    6. olivolja
  1. Gernering

    1. 1 msk persilja eller gräslök, färsk

Gör så här

    1. 1.

      Ansa blomkålen och dela i mindre buketter.

    2. 2.

      Koka blomkålen i rikligt med lättsaltat vatten några minuter tills den är mjuk men fortfarande har visst tuggmotstånd.

    3. 3.

      Häll av vattnet och mixa med övriga ingredienser i matberedare eller med stavmixer.

    4. 4.

      Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer smör eller olivolja om du så önskar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?