Blomkålslasagne

Blomkålslasagne

Av:
60 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Tomatsås

    1. 1 St Gul lök
    2. 1 Tärning Grönsaksbuljong
    3. 2 Burkar á 400g Tomatkross
    1. Lasagneplattor
    2. 1 St (700g) Blomkålshuvud
    3. 5 Dl Bechamelsås
    4. 200 G Fetaost
    5. Salt
    6. Socker
    7. Svartpeppar
    8. Timjan
    9. Vitlök
    10. Olja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Skiva blomkålen, lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olja och krydda med salt, peppar och timjan. Rosta gyllene i 15 min.

    3. 3.

      Gör under tiden tomatsås: fräs lök, tillsätt buljong och tomater, skölj ur burkarna med lite vatten. Kola ihop och smaka av med vitlök, salt, socker och peppar.

    4. 4.

      Smöra en ugnssäker form. Varva tomatsås, plattor, blomkål, bechamelsås och smulad fetaost. Avsluta med ett lager plattor, tomatsås och riven ost.

    5. 5.

      Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills ytan är gyllene och plattorna mjuka.

Är innehållet i detta recept olämpligt?