Blomkålsgryta med kokosmjölk, citron & basilika

Blomkålsgryta med kokosmjölk, citron & basilika

Av: / Foto: Fredrik Ödman
25 min
4 personer
Recept på vegetarisk gryta med blomkål, kokosmjölk
Fler recept på:
Grytor, Citron, Basilika, Blomkål
Annons

Ingredienser

    1. 600 g blomkål
    2. 300 g vitkål eller spetskål
    3. 1 st tumstor bit färsk ingefära
    4. 3 dl kokosmjölk
    5. 2 dl grönsaksbuljong
    6. 1/2 tsk malen spiskummin
    7. 1 msk curry
    8. saft och rivet skal av 1/2 citron
    9. salt och peppar
  1. Garnering

    1. färsk basilika
    2. citronklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Dela blomkålen i mindre buketter. Skär vitkålen i mindre bitar. Skala och finstrimla ingefäran.

    2. 2.

      Lägg vitkålen och ingefäran i en gryta, häll på kokosmjölken och buljongen. Krydda med spiskummin, curry, citronskal och -saft. Salta och peppra. Låt småkoka i ca 5 minuter.

    3. 3.

      Lägg ner blomkålen och låt småputtra under lock i ca 8 minuter. Garnera med basilika och citron. Servera grytan rykande het, gärna med nykokt jasminris och bröd.

Fler recept på:
Grytor, Citron, Basilika, Blomkål
Är innehållet i detta recept olämpligt?