Blomkålsgröt

Blomkålsgröt

Av:
15 min
2 liter
Annons

Ingredienser

    1. 250 g blomkål (mixad)
    2. 0,5-1 dl nötter (pekar, mandel, hasselnöt, valnöt, solrosfrön)
    3. 0,5 dl russin
    4. 2,5 dl kokosmjölk
    5. 1 tsk kanel
    6. 1 krm muskotnöt (riven)
    7. 1 äpple
    8. 2 msk linfrön
    9. 2 ägg
    10. 1 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Mixa blomkålen i en mixer eller matberedare, häll sedan blomkålen i en gryta.

    2. 2.

      Skala och finhacka ett äpple, hacka nötterna och häll ner i grytan, tillsätt russinen.

    3. 3.

      Blanda kokosmjölk, salt, kanel och muskot i en skål. Häll sedan ner blandningen i grytan.

    4. 4.

      Sätt grytan på spisen och låt koka i cirka 10 minuter till vätskan nästan helt är borta, rör om med jämna mellanrum så det inte bränns i botten. Ta bort grytan från spisen.

    5. 5.

      Vispa samman äggen. Häll sedan ner äggen med ett konstant flöde i grytan samtidigt som du vispar hela tiden.

    6. 6.

      Tillsätt krossade linfrön och fortsätt röra om till gröten blandat sig ordentligt.

    7. 7.

      Servera direkt. Du kan toppa gröten till exempel med hackade nötter, blåbär och en skvätt kokosmjölk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?