Blomkålsfrittata

Blomkålsfrittata

Av:
1 ugnsform
Nyttig frittata. 200° i 20 minuter. Prova ha i soltorkad tomat och basilika.
Annons

Ingredienser

    1. 1 st blomkål
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 1 st vårlöksskaft
    4. 1 dl rökt skinka/kassler
    5. 3 st ägg
    6. 2 msk torkad oregano
    7. 1 tsk salt
    8. 0,5 tsk svartpeppar
    9. 3,5 dl riven mozzarella
    10. lite olivolja
    11. 3 dl ost

Gör så här

    1. 1.

      Skölj och riv blomkålen i en bunke.

    2. 2.

      Skala och pressa i vitlöken.

    3. 3.

      Finhacka vårlöken och skinkan/kasslern.

    4. 4.

      Knäck äggen. Tillsätt oregano, salt och peppar.

    5. 5.

      Häll på mozzarellan och rör om.

    6. 6.

      Häll lite olivolja i botten på ugnsformen och pensla ut.

    7. 7.

      Bred ut röran och häll på 3 dl ost. 200° i 20 min tills osttäcket fått fin färg.

    8. 8.

      Skär upp i små munsbitar och servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?