Blomkåls- och kikärtssallad med senaps- och vitlöksdressing

Blomkåls- och kikärtssallad med senaps- och vitlöksdressing

Av: / Foto: Annika Broman
15 min
4 portioner
Grönsaker och en dressing med gräddfil och dill är lite annorlunda men supergott ihop.
Fler recept på:
Budgetmat, Sallad, Vitlök, Äpple, Blomkål, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 1 st litet blomkålshuvud, ca 600 g
    2. 1 st stort äpple
    3. 1 burk kikärter, 190 g
    4. 50 g blandade salladsblad
  1. Senaps- och vitlöksdressing

    1. 1 tsk dijonsenap
    2. 1/2 tsk honung
    3. 3 msk olivolja
    4. 1 st vitlöksklyfta
    5. 2 tsk rödvinsvinäger
    6. 1 dl gräddfil
    7. 3/4 dl finhackad dill
    8. salt och peppar.

Gör så här

    1. 1.

      Dela blomkålen i små bitar (skär bort den stora stocken). Tärna äpplet och skölj kikärterna väl. Blanda blomkål, äpple, kikärter och salladsblad i en skål.

    2. 2.

      Senaps- och vitlöksdressing: Blanda dijonsenap, honung, olivolja, vitlöksklyftan och rödvinsvinäger i en liten skål. Rör ner gräddfil, finhackad dill, salt och peppar.

    3. 3.

      Servera salladen med dressingen.

Tips från kocken

Byt ut dill mot gräslök.
Fler recept på:
Budgetmat, Sallad, Vitlök, Äpple, Blomkål, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?