Blomkål med sting

Blomkål med sting

Av: / Foto: Carin Pålsson
20 min
2 portioner
Smakrik inläggning som pas­sar till det mesta. Väldigt gott till kyckling. Låt stå i minst 2 timmar innan servering.
Fler recept på:
Blomkål, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 1 st blomkålshuvud (500 g)
    2. 2 st röda chilifrukter
  1. Lag

    1. 1 dl strösocker
    2. 1 dl ättika, 12 %
    3. 3 dl vatten

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Hyvla blomkålen tunt. Dela och kärna ur chilin och skär den i bitar. Blanda blomkål och chili i en burk eller skål. Koka upp ingredi­enserna till lagen och rör tills sockret löser sig.

    2. 2.

      Häll lagen över blomkålen. Låt stå och dra i minst 2 tim.

Fler recept på:
Blomkål, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?