Blomkål med bulgur, mynta och avocado

Blomkål med bulgur, mynta och avocado

Av: / Foto: Nadja
30 min
2 Personer
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 1,5 Dl Bulgur
    2. 350 Gram Blomkål
    3. 4 st Morötter
    4. 0,5 Msk Sambal Oelek
    5. 0,5 Dl Rostade saltade mandlar
    6. 0,5 Kruka Mandlar
    7. Olivolja, salt
  2. Avocadoröra

    1. 2 St Avocado
    2. 0,5 Dl Sambal Oelek

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Ta vara på blasten och skiva den. Skala och skär morötterna i stavar.

    2. 2.

      Lägg grönsakerna (utom blasten) på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja. Strö på 1 tsk salt. Blanda med sambal. Stek mitt i ugnen cirka 15 minuter.

    3. 3.

      Koka Bulgurn enligt anvisning. Hacka myntan. Blanda hackad mynta och bulgur.

    4. 4.

      Avokadoröra: Gröp fruktköttet ur avocadorna. Mosa avokadon och blanda med sambal och 1 krm salt.

    5. 5.

      Lägg upp bulgur, grönsaker och mandlar på ett at. Strö på blomkålsblast. Servera med avocadoröra.

Är innehållet i detta recept olämpligt?