Blodpudding

Blodpudding

Av:
30 min
Blodpudding med chorizoslungad spetskål och picklade lingon
Annons

Ingredienser

  1. Du behöver

    1. 600 g blodpudding
  2. Chorizoslungad spetskål

    1. 400 g spetskål
    2. 65 g babyspenat
  3. Picklade lingon

    1. 250 g lingon
    2. 0,5 dl ättiksprit 12 %
    3. 1 dl strösocker
    4. 1 dl Vatten
  4. Garnering

    1. 0,5 ask Krasse

Gör så här

    1. 1.

      Blodpudding Skär blodpuddingen i grova bitar. Stek knaprig i mycket smör.

    2. 2.

      Chorizoslungad spetskål Plocka kålen och blanchera snabbt i saltat och kokande vatten. Sila bort vätskan.

    3. 3.

      Dra bort skinnet på korven och skär innanmätet i mindre bitar. Stek knaprig i lite smör.

    4. 4.

      Tillsätt kålen och spenaten precis före servering. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Picklade lingon Vispa ättika, socker och vatten. Lägg i lingonen. Låt gärna stå över natten.

    6. 6.

      Servering Lägg upp blodpuddingen på tallrik och toppa med kålen. Garnera med picklade lingon och krasse.

Är innehållet i detta recept olämpligt?