Blodapelsinsallad med rödbetor

Blodapelsinsallad med rödbetor

Av: / Foto: Ulrika Ekblom
60 min
4 personer
Perfekt att börja en middag med. Det bara kryllar av vitaminer i den här salladen!
Fler recept på:
Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 300 g färska rödbetor
    2. 4 st blodapelsiner
    3. 1 st litet rosésallatshuvud
    4. 1/2 kruka koriander
    5. flingsalt
  1. Vinägrett:

    1. 1/2 dl pressad blodapelsinsaft
    2. 1 msk sötstark senap
    3. 1 dl olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Koka rödbetorna med skal cirka 40 minuter tills de är mjuka. Gnid bort skalet under rinnande kallt vatten och skär betorna i klyftor.

    2. 2.

      Skär ut hinnfria klyftor av blodapelsinerna genom att skära bort en skiva längst ner på frukten så den står stadigt. Skär sedan bort skalet och de vita hinnorna uppifrån och ner runtom apelsinen. Skär ut klyftorna mellan hinnorna och vara på saften. Tycker du att det är bökigt att göra så här kan du helt enkelt skala och skära frukten i skivor.

    3. 3.

      Riv sallaten i bitar och knipsa av koriandern. Vispa ihop vinägretten och blanda i salladen. Salta lätt.

Fler recept på:
Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?