Blodapelsinsallad med limeyoghurt

Blodapelsinsallad med limeyoghurt

Av: / Foto: Ulrika Pousette
20 min
6 portioner
En fruktsallad av blodapelsin och blåbär fullproppade med vitaminer och antioxidanter.
Fler recept på:
Efterrätt, Sallad, Blåbär, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 4 st blodapelsiner
    2. ca 200 g frysta blåbär
    3. 1 st granatäpple
  1. Limeyoghurt

    1. 1 st lime
    2. 2 dl turkisk yoghurt
    3. 1 msk honung

Gör så här

    1. 1.

      Skär bort skalet från apelsinerna så att det vita också följer med. Skiva och skär frukten i bitar. Blanda med de frysta blåbären i en skål.

    2. 2.

      Skär skåror i skalet på granatäpplet. Kräng frukten ut och in och pilla loss kärnorna i en skål med vatten så flyter hinnorna, som man inte äter, upp till ytan. Ta bort hinnorna och häll av vattnet från kärnorna.

    3. 3.

      Blanda ner granatäppelkärnorna i salladen.

    4. 4.

      Tvätta limen väl och finriv det gröna på skalet direkt i yoghurten.

    5. 5.

      Rör försiktigt samman och smaka av med honung.

Fler recept på:
Efterrätt, Sallad, Blåbär, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?