Blinier med rökt lax

Blinier med rökt lax

Av: / Foto: Line Falck
30 min
35 stycken
Perfekt förrätt.
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl helt vete
    2. 1 dl vetemjöl
    3. 1 dl grahamsmjöl
    4. 1 tsk torrjäst
    5. ½ tsk salt
    6. ½ tsk nymalen svartpeppar
    7. 2 st ägg
    8. 2 dl lättmjölk
    9. 1 näve bladpersilja, hackad
    10. smör till stekning
  1. Servering

    1. 1½ dl crème fraiche
    2. salt och svartpeppar från kvarn
    3. 100 g rökt lax i tunna skivor
    4. gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Koka helt vete enligt förpackningens anvisningar. Låt svalna. Blanda mjölsorterna med jäst, salt och peppar i en stor skål.

    2. 2.

      Dela äggen och vispa vitorna styva. Ljumma mjölken. Dra bort från värmen och vänd ner persiljan. Vispa gulorna med mjölken och rör ner det i mjölet. Rör till en blank och slät smet. Vänd ner det hela vetet. Låt vila 10 min. Vänd försiktigt ner äggvitevispet. Hetta upp ett plättjärn eller en blinipanna med smör och grädda blinier. De ska ha fin färg och vara genomgräddade.

    3. 3.

      Rör crème fraiche med peppar och en smula salt. Toppa varje blini med en skiva rökt lax och en klick crème fraiche. Garnera med hackad gräslök.

Är innehållet i detta recept olämpligt?