Blinier

Blinier

Av:
60 min
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Blinier

    1. 3 Dl Mjölk
    2. 50 G Jäst
    3. 2 Dl Bovetemjöl
    4. 1 Dl Vetemjöl
    5. 2 St Ägg
    6. 1 Nypa Salt
    7. 50 Gram Smör

Gör så här

    1. 1.

      Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen har löst sig.

    2. 2.

      Tillsätt båda mjölsorterna och vispa till en jämn smet. Dela äggen i gula och vita och vispa ner gulorna och salt i mjölblandningen.

    3. 3.

      Låt smeten stå framme och jäsa under bakduk i 40 minuter.

    4. 4.

      Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner smör och äggvitor i den jästa smeten.

    5. 5.

      Grädda i blinipanna/plättjärn på medelvärme. Vänd och grädda också andra sidan. Servera direkt med löjrom, en klick crème fraiche, hackad lök och citron.

Är innehållet i detta recept olämpligt?