Blancherade morötter med örtsås

Blancherade morötter med örtsås

Av:
30 min
Annons

Ingredienser

    1. 4 morötter
    2. 0,5 msk olivolja
    3. 50 g smör
    4. salt
    5. peppar
    6. finhackad färsk timjan
    7. finhackad färsk rosmarin
    8. finhackad färsk oregano

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta morötterna, skala och gör band mha t ex osthyvel.

    2. 2.

      Smält smör tillsammans med olja och kryddor. Ställ åt sidan.

    3. 3.

      Häll upp riktigt kallt vatten i en skål eller gryta. Du kan ha is i vattnet för att det ska bli riktigt kallt.

    4. 4.

      Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med en nypa salt. När vattnet kokar, tillsätt motötterna. Koka i ca 2 minuter.

    5. 5.

      Häll av det varma vattnet och lägg morötterna i det kalla vattnet för att tillagningen av dem ska stoppas.

    6. 6.

      Lägg över morötterna i en skål.

    7. 7.

      Om smöret hunnit stelna lite, värm upp igen. Häll över morötterna och blanda runt ordentligt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?