Blåmusslor med saffran och vitt vin

Blåmusslor med saffran och vitt vin

Av: / Foto: Ralph Månsson
2 personer
Köper du färska musslor, skölj dem under kallt vatten och låt rinna av. Dra bort "skägget", knacka de som är öppnade mot diskbänken för att se om de sluter sig. Alla som är öppnade eller skadade slängs.
Annons

Ingredienser

    1. 1 gul lök
    2. 2 vitlöksklyftor
    3. 10 cm purjolök (det vita)
    4. 1/2 fänkål
    5. 1/2 dl olivolja
    6. 1 kuvert saffran (0,5 g)
    7. 500 g blåmusslor, frysta förkokta eller färska
    8. 1 dl vitt vin
    9. 1/2 dl vispgrädde
    10. salt och peppar
    11. 1/2 dl finhackad bladpersilja
    12. 14 skalade räkor
  1. Servering

    1. valfri pasta

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka lök och vitlök. Skiva purjolök och fänkål tunt. Fräs i olivolja och tillsätt saffran.

    2. 2.

      Tillsätt musslor och vin, låt koka i 2–3 minuter. Tillsätt grädde och låt koka ytterligare 1–2 minuter, musslorna ska öppna sig. Salta och peppra.

    3. 3.

      Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

    4. 4.

      Servera de nykokta musslorna med pasta, bladpersilja och räkor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?