Black bean burger

Black bean burger

Av:
4 portioner
Saftiga och kryddiga vego-bönburgare med klassiska tillbehör.
Annons

Ingredienser

  1. Hamburgare

    1. 800 g svarta bönor kokta på burk
    2. 1 st gul lök
    3. 1.5 dl fiberhavregryn
    4. 1 st ägg
    5. 2 st vitlöksklyftor, skivade
    6. 1 msk kinesisk soja
    7. 1 msk mald spiskummin
    8. 1 msk paprikapulver
    9. 0.5 msk mald koriander
  2. Sambal Olek majjo

    1. 1 dl majonäs
    2. 1 msk sambal olek

Gör så här

    1. 1.

      Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa bönorna med en gaffel. Skär 4 st cm-tjocka skivor av löken och lägg det som blir över av löken i en matberedare. Mixa löken med havregryn, ägg, vitlök, jalapeños, soja, kryddor och salt till en slät smet. Rör ihop smeten med bönorna.

    2. 2.

      Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp 4 stora klickar av smeten i pannan. Platta ut till burgare. Stek på låg till medelvärme ca 8 min per sida. Stek även lökskivorna gyllene i en stekpanna med olja.

    3. 3.

      Blanda majonnäs med sambal oelek till en dressing. Värm bröden i stekpannan och fyll med sallad, burgare, tomat, lök och chilidressingen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?