Blåbärstryffel

Blåbärstryffel

Av: / Foto: Christina Uhlin
40 min
25 stycken
Riktiga lyxpraliner med underbar färg och smak på fyllningen.
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 200 g vit choklad
    2. 3/4 dl vispgrädde
    3. 2 msk smör
    4. 2 msk blåbärspulver
  1. Doppning

    1. 200 g vit choklad
    2. torkade blåbär

Gör så här

    1. 1.

      Hacka chokladen i mindre bitar.

    2. 2.

      Ge grädden ett uppkok, ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och smöret och rör tills allt smält till slät konsistens. Tillsätt blåbärspulvret och rör åter krämen slät. Låt stelna kylskåpskallt.

    3. 3.

      Ta fram den kalla tryffeln. Nyp bitar av den och forma till runda bollar. Ställ fryskallt en kort stund så att de blir riktigt kalla innan de ska doppas.

    4. 4.

      Hacka chokladen till doppningen och smält den över varmt vattenbad eller i mikrougn på låg effekt. Doppa en boll i taget i den smälta chokladen och lyft upp med en gaffel. Lägg pralinerna på smörpapper och garnera var och en med ett torkat blåbär.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?