Blåbärssnitt

Blåbärssnitt

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
30 kakor
Recept på glutenfria blåbärssnittar.
Fler recept på:
Bröllop, Begravning
Annons

Ingredienser

    1. 125 g rumsvarmt smör eller margarin
    2. 1 1/4 dl strösocker
    3. 1 st ägg
    4. 1/2 tsk bakpulver
    5. 3 1/2 dl Semper Glutenfri Fin mix
    6. 1 tsk vaniljsocker
  1. Fyllning

    1. 1/2 dl blåbärssylt
  2. Glasyr

    1. 1 dl florsocker
    2. 1 msk vatten

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägget.

    3. 3.

      Blanda mjölmix med bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten. Rör om och arbeta samman till en deg.

    4. 4.

      Dela degen i två lika stora delar. Rulla varje del i en längd, lika lång som en plåt, ca 30x40 cm. Placera längderna på en bakpappersklädd plåt.

    5. 5.

      Platta till längderna lite lätt med handflatan. Gör en fördjupning i mitten på varje längd och klicka med hjälp av en tesked ner sylt i fördjupningen. Grädda snitten i ugnens mitt 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna lite.

    6. 6.

      Blanda florsocker och vatten. När kakorna svalnat något ringla över glasyren. Medan kakorna fortfarande är varma skär du dem i snedställda bitar. Låt kallna.

Tips från kocken

Gör inte urgröpningen i kakorna för djup, då har snitten en tendens att dela sig.
Fler recept på:
Bröllop, Begravning
Är innehållet i detta recept olämpligt?