Blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins

50 min
12 Stycken
Lyxiga och fluffiga blåbärsmuffins!
Fler recept på:
Bröllop
Annons

Ingredienser

  1. muffins

    1. 150 g Smör
    2. 2 dl Socker
    3. 2 st Ägg
    4. 2 tsk vaniljsocker
    5. 0.5 dl Mjölk
    6. 3 dl Vetemjöl
    7. 1 tsk Bakpulver
    8. 100 g blåbär - frysta
  2. frosting

    1. 1 dl osaltat smör - rumsvarm
    2. 100 g cream cheese
    3. 1 tsk vaniljsocker
    4. 3 dl Florsocker
    5. 0.5 dl blåbär
  3. toppa

    1. färska blåbär

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt i äggen, ett i taget. Vispa ner vaniljsocker och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och blanda försiktigt ner detta i smeten. Vänd till sist försiktigt ner de frysta blåbären. Fördela smeten i pappersformar, gärna placerade i en muffinsplåt. Grädda muffinsen i 15–20 minuter. Låt svalna på galler.

    2. 2.

      Frosting: Vispa ihop smör och cream cheese. Tillsätt vaniljsocker och florsocker; rör ihop det till en jämn smet. Mixa blåbären och tillsätt det, lite i taget, till lämplig färg och konsistens. Tillsätt eventuellt mer florsocker.

    3. 3.

      Montering: Spritsa ut frostingen över de avsvalnade muffinsen. Dekorera med färska blåbär.

Fler recept på:
Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?