Blåbärskladdkaka med vit choklad och kardemumma

Blåbärskladdkaka med vit choklad och kardemumma

Av: / Foto: Micaela
50 min
10 bitar
En kladdkake-sensation med blåbär som bryter av fint mot den vita chokladen. Lite malen kardemumma ger extra kryddighet. Receptet är skapat av Linnea Andrae och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.
Annons

Ingredienser

  1. Kladdkaka

    1. 100 g Smör
    2. 150 g Vit choklad
    3. 2 st Ägg
    4. 2 dl Strösocker
    5. 1 dl Vetemjöl
    6. 1 tsk Bakpulver
    7. 1 tsk Vaniljsocker
    8. 4 msk Blåbärspulver
    9. 2 msk Malen kardemumma
  2. Tillbehör

    1. 2 dl Vispgrädde
    2. 2 dl Blåbär
    3. 1 bit Vit choklad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

    3. 3.

      Smält smöret. Hacka den vita chokladen och rör ner i smöret, rör om tills chokladen smält, häll i en bunke.

    4. 4.

      Rör ner ägg och socker i chokladsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.

    5. 5.

      Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kallna.

    6. 6.

      Vispa grädden och bred på kakan, toppa med blåbär och pudra ev över lite blåbärspulver och riv över vit choklad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?