Blåbärskaka

Blåbärskaka

Av: / Foto: Annika Broman, Ralph Månsson, Bulls
40 min
25 bitar
Den här kakan passar bra både till fikat och som efterrätt! Det går bra att använda frysta blåbär. Servera gärna vaniljglass eller vaniljsås till.
Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Blåbär
Annons

Ingredienser

    1. 150 g smör Ⓛ
    2. 1 dl strösocker
    3. 3 dl vetemjöl
    4. 1–2 msk vatten
  1. Smuldeg

    1. 100 g smör Ⓛ
    2. ½ dl strösocker
    3. 1 tsk vaniljsocker
    4. 1 dl vetemjöl
    5. 2 dl havregryn
  2. Fyllning

    1. 225 g blåbär
    2. 2 msk strösocker
    3. 1 msk majsstärkelse eller potatismjöl

Gör så här

    1. 1.

      Skär smöret i tärningar och blanda med socker. Tillsätt mjölet och blanda till en smulig deg. Blanda i vattnet och arbeta ihop en deg. Lägg i plastpåse och låt vila i kyl 30 minuter.

    2. 2.

      Smuldeg: Blanda ihop alla ingredienserna. Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna, cirka 25x30 cm.

    3. 3.

      Tryck ut degen i bottnen på formen.

    4. 4.

      Blanda blåbär, socker och majsstärkelse och fördela över bottnen. Strö över smuldegen. Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter tills kakan börjar bli gyllenbrun.

Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Blåbär
Är innehållet i detta recept olämpligt?