Blåbärsdröm

Blåbärsdröm

Av: / Foto: S.Einefors
1 springform
En frisk kaka med ljuvlig smak av blåbär, kex och vit choklad. Den kommer garanterad imponera på dina gäster!
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 150 g digestivekex
    2. 75 g smält smör
  2. Blåbärsmousse

    1. 3,5 blad gelatin
    2. 250 g frusna blåbär
    3. 18 g florsocker
    4. 3 g vaniljsocker
    5. 1 msk citronsaft
    6. 2 dl vispgrädde
    7. 1,5 dl grekisk yoghurt
  3. Garnering

    1. vit choklad
    2. färska blåbär
    3. Citronmeliss

Gör så här

    1. 1.

      Krossa kexen, blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en springform, kyl minst 2 timmar eller tills botten känns hård.

    2. 2.

      Blanda blåbär, florsocker, vaniljsocker och citronsaft i en gryta. Ge det ett uppkok. Mixa noga med stavmixer. Sila därefter.

    3. 3.

      Lättvispa grädden. Tillsätt den grekiska yoghurten och vispa ordentligt.

    4. 4.

      Häll massan tillbaka i grytan, smält gelatin i.

    5. 5.

      Häll blåbäramassan i grädd/yoghurtblandningen och blanda försiktigt.

    6. 6.

      Fördela moussen på kexbotten, låt stå kallt minst 3-4 timmar innan garnering och servering.

    7. 7.

      Ringla över smält vit choklad, garnera med halverade friska blåbär och citronmelissblad.

    8. 8.

      Njut! ♥

Är innehållet i detta recept olämpligt?