Blåbärsbullar

Blåbärsbullar

Av: / Foto: Ulf Svensson
50 min
24 bullar
Recept på smarriga blåbärsbullar!
Fler recept på:
Bullar
Annons

Ingredienser

    1. 1 sats grundvetedeg Ⓛ
    2. 1 dl strösocker
    3. 2 tsk vaniljsocker
    4. 100–125 g smör, mjukt Ⓛ
    5. 3 dl blåbär, gärna frysta, som du strör över fyllningen
  1. Pensling

    1. 1 ägg, söndervispat
    2. ½–1 dl pärlsocker
    3. ½ dl mandelspån

Gör så här

    1. 1.

      Gör vetedegen enligt grundreceptet.

    2. 2.

      Blanda ihop socker, vaniljsocker och smör. Dela degen i två bitar. Kavla ut och bred på fyllningen. Strö blåbär över fyllningen.

    3. 3.

      Rulla ihop degen och skär i ca 4 cm breda snäckor. Lägg dem i bullformar av papper i muffinsplåtar eller i dubbla pappersformar. Låt jäsa övertäckta cirka 30 minuter.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 225°.

    5. 5.

      Pensla med ägg. Strö över pärlsocker och mandel. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna under duk.

Fler recept på:
Bullar
Är innehållet i detta recept olämpligt?