Blåbärsbröd

Blåbärsbröd

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
8 portionsbröd
Recept på blåbärsbröd.
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 paket jäst (25 g)
    2. 4 dl ljummet vatten (37 grader)
    3. 1 paket Semper Mix med fiber (500 g)
    4. 1/2 tsk salt
    5. 1/2 dl majsolja
    6. 1 dl torkade blåbär
    7. 1/2 dl krossade linfrön
    8. smör till formarna

Gör så här

    1. 1.

      Rör ut jästen i vattnet. Rör i mjölmix, salt, olja, blåbär och linfrön till en tjock smet.

    2. 2.

      Fördela i 8 väl smorda plåtformar (t ex muffinsplåt). Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

    3. 3.

      Strö över lite extra linfrön och grädda bröden i mitten av ugnen på 225 grader i 10–15 minuter. Prova med sticka att de är torra i mitten. Låt svalna i ett par minuter.

    4. 4.

      Stjälp upp dem och låt svalna helt på galler under bakduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?