Blåbärs- och kardemummakaka

Blåbärs- och kardemummakaka

Av: / Foto: Hanna Björkstedt och Denise Lissert Holm
60 min
10 bitar
Blåbär och kardemumma gillar varandra, låt dem samsas i den här saftiga kakan.
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl frysta blåbär
    2. 3 ägg
    3. 2 1/2 dl strösocker
    4. 150 g smör
    5. 3 1/2 dl mjöl
    6. 1 tsk bakpulver
    7. 2 tsk vaniljsocker
    8. 3 tsk kardemumma
    9. florsocker till servering

Gör så här

    1. 1.

      Tina blåbären och låt rinna av. Sätt ugnen på 170°. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Smält smöret.

    2. 2.

      Blanda alla ingredienser, häll upp i en smord och bröad kakform. Grädda cirka 40 minuter, prova med sticka. Pudra över florsocker

    3. 3.

      innan servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?