Blåbärs- och citronsnittar

Blåbärs- och citronsnittar

70 min
60 Stycken
Festliga blåbär-och citronsnittar - mums!
Fler recept på:
Bröllop, Begravning
Annons

Ingredienser

  1. Mördeg

    1. 5.5 dl Vetemjöl
    2. 1 dl Socker
    3. 1 msk vaniljsocker
    4. 300 g Smör
    5. 1 st äggula
  2. Blåbärsfyllning

    1. 1 tsk kardemumma
    2. 4 msk blåbärssylt
  3. Citronfyllning

    1. 1 st citron - rivet skal
    2. 4 msk Lemon curd
  4. Glasyr

    1. 2 dl Florsocker
    2. 4 tsk Vatten

Gör så här

    1. 1.

      Mördeg: Lägg de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i kuber och tillsätt det tillsammans med äggulan. Vispa med elvisp eller knåda för hand snabbt ihop till en deg. Dela degen i 2 delar och rulla in i plast. Lägg degen kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Blåbärsfyllning: Stöt kardemumman i mortel och blanda den med blåbärssylten. Citronfyllning: Skrubba citronen och riv skalet. Blanda det med lemon curd.

    3. 3.

      Ta fram degbitarna och knåda en i taget lätt. Rulla varje bit till 2 rullar à 35 cm, totalt 4 rullar, och lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper. Platta till dem lite och gör en fördjupning längs varje rulle. Fördela sylt respektive lemon curd i fördjupningen.

    4. 4.

      Grädda mitt i ugnen i cirka 15–20 minuter, tills längderna fått fin färg. Ta ut och låt svalna medan du rör ihop glasyren. Ringla glasyren över längderna och skär dem i sneda bitar. Låt kakorna svalna helt på galler.

Fler recept på:
Bröllop, Begravning
Är innehållet i detta recept olämpligt?