Blåbär, hallon & choklad

Blåbär, hallon & choklad

Av: / Foto: Annika Broman
35 min
6 portioner
Vit choklad, kokos och citronskal – en vinnande trio.
Annons

Ingredienser

    1. 4 dl blåbär, gärna frysta
    2. 4 dl hallon, gärna frysta
    3. 1 msk potatismjöl
    4. 1/2 dl strösocker
  1. Smultäcke

    1. 100 g margarin eller smör
    2. 3/4 dl strösocker
    3. finrivet skal från 1 citron
    4. 2 dl vetemjöl
    5. 1 dl kokos
    6. 75 g vit choklad

Gör så här

    1. 1.

      Lägg blåbär och hallon i en smord ugnsfast form eller i sex portionsformar.

    2. 2.

      Blanda potatismjöl och socker, häll det över bären.

    3. 3.

      Lägg matfett, socker, citronskal, vetemjöl och kokos i en bunke, arbeta ihop till en smulig deg. Hacka chokladen grovt, rör ner den i smuldegen.

    4. 4.

      Bred smuldegen över bären. Grädda mitt i ugnen i 200° i 20 min.

Tips från kocken

Prova gärna att ersätta blåbär och hallon med tex björnbär.
Är innehållet i detta recept olämpligt?