Bjudrullader med kokt potatis och grönsaker

Bjudrullader med kokt potatis och grönsaker

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
4 personer
Lövbiff och bacon rullader fylld med grönsaker som serveras med gräddsås och potatis.
Fler recept på:
Svensk husmanskost, Morot, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. ca 600 g lövbiff
    2. salt, svartpeppar
    3. 2 st inlagda gurkor
    4. 2 st morötter
    5. 140 g skivad bacon
    6. 2 msk smör
    7. 4 dl vatten
  1. Sås

    1. 2 dl vispgrädde
    2. 1 msk kinesisk soja
    3. 2 msk fransk senap
    4. 2 msk kalvfond
    5. 1 msk Maizena redning
  2. Garnering

    1. krusbladig persilja
  3. Servera med

    1. kokt potatis
    2. gelé
    3. kokta grönsaker
    4. pressgurka

Gör så här

    1. 1.

      Lägg ut köttet på en skärbräda, salta och peppra.

    2. 2.

      Skär gurkorna i stavar. Skala och skär morötterna i stavar. Lägg en morots och gurkstav på varje köttbit och rulla ihop. Linda en baconskiva runt och fäst med tandpetare.

    3. 3.

      Hetta upp smöret och bryn köttet runt om. Tillsätt vattnet och sänk värmen, låt rulladerna koka sakta under lock 35–40 minuter.

    4. 4.

      Ta upp rulladerna, håll dem varma. Sila skyn och häll tillbaka i pannan. Rör ner grädde, soja, senap och fond i såsen och låt den koka upp. Red av med Maizena. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Lägg ner rulladerna igen, garnera med persilja. Servera med kokt potatis, gurka, gelé och kokta grönsaker.

Fler recept på:
Svensk husmanskost, Morot, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?