Björnbärsmoussetårta

Björnbärsmoussetårta

Av:
240 min
1 tårta
Recept på smarrig björnbärsmoussetårta.
Fler recept på:
Bakelser, Tårta
Annons

Ingredienser

    1. 300 g mandelmassa
    2. 1 st ägg
    3. 1 st äggula
    4. 4 st gelatinblad
    5. 250 g frusna björnbär
    6. 2 msk vatten
    7. 2 dl strösocker
    8. 2 msk vaniljsocker
    9. 4 dl vispgrädde
    10. 3 dl turkisk yoghurt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 180 grader.

    2. 2.

      Riv ner mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt ägget och äggulan och blanda till en jämn smet.

    3. 3.

      Spänn fast bakplåtspapper i botten av en springform, cirka 24 cm i diameter, och bred ut smeten jämnt i den.

    4. 4.

      Grädda tårtbottnen i cirka 15 minuter, eller tills den har stelnat. Låt svalna en aning och ställ sedan in formen i kylskåpet.

    5. 5.

      Lossa sedan mandelbottnen försiktigt med hjälp av en tunn kniv. Lyft upp den och lägg tillbaka i formen med undersidan uppåt. Täck formens insidor med styv plastfilm eller bakplåtspapper.

    6. 6.

      Börja med moussen genom att lägga gelatinbladen i riktigt med kallt vatten.

    7. 7.

      Koka upp björnbär, vatten och socker i en kastrull. Ta av värmen och pressa björnbärskoket genom en finmaskig sil.

    8. 8.

      Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner i björnbärspurén. Vispa grädden hårt och rör i yoghurten. Blanda till sist ned björnbärspurén.

    9. 9.

      Häll moussen i formen ovanpå mandelbottnen och ställ i kylen ca 3 timmar eller i frys 1 timme.

    10. 10.

      Ta försiktigt tårtan ur formen och dekorera med hela björnbär.

Fler recept på:
Bakelser, Tårta
Är innehållet i detta recept olämpligt?