Björnbärscheesecake med lime

Björnbärscheesecake med lime

Av: / Foto: Anders Norrsell
8 bitar
Bjud på en läcker björnbärscheesecake med frisk smak av lime. Perfekt som både dessert och fika!
Annons

Ingredienser

  1. Botten:

    1. 75 g smält smör
    2. 200 g chokladkex utan fyllning
  2. Fyllning 1:

    1. 400 g färskost
    2. 2 ägg
    3. 1 dl strösocker
    4. 2 limefrukter, rivet skal
  3. Fyllning 2:

    1. 2 ½ dl gräddfil
    2. 1 dl strösocker
    3. 1 dl björnbärsmarmelad
  4. Garnering:

    1. björnbär
    2. lime
    3. mynta

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°.

    2. 2.

      Botten: Smält smöret. Krossa kexen och blanda dem med smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tillaga i ugnen, 15 minuter. Låt svalna. Höj ugnsvärmen till 225°.

    3. 3.

      Fyllning 1: Rör samman färskost, ägg, socker och lime- skal och bred över botten. Tillaga i ugnen, 20 minuter. Ta ut kakan och stäng av ugnen. Ska kakan svalna? Nej, det ska den inte, det ska vara eftervärme kvar i ugnen.

    4. 4.

      Fyllning 2: Blanda gräddfil och socker och bred över kakan. Ringla över björnbärsmarmelad. Dra med en kniv så att det blir lite av ett rut mönster. Låt stå i ugnen på eftervärme, 5 minuter

    5. 5.

      Vid servering: Garnera med björnbär, lime och mynta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?