Björnbär med marängtopp

Björnbär med marängtopp

Av: / Foto: Pontus Ferneman
15 min
4 portioner
En riktigt lyxig och snabb dessert - perfekt till nyår!
Fler recept på:
Efterrätt, Glass
Annons

Ingredienser

    1. 225 g lätt tinade bär, tex björnbär
    2. 1 1/2 tsk muscovadosocker eller vanligt socker
    3. 2 msk punsch
  1. Maräng

    1. 1 st stor äggvita
    2. 3 msk socker
  2. Servering

    1. florsocker
    2. vaniljglass

Gör så här

    1. 1.

      Blanda bären med socker och punsch. Låt det stå och safta till sig. Fyll glas eller portionsskålar som tål ugnsvärme om du inte har brännare.

    2. 2.

      Vispa äggvitorna till skum, tillsätt socker lite i taget under ständig vispning till ett blankt, fast skum.

    3. 3.

      Spritsa marängen över desserten. Sätt färg på marängen med brännare eller sätt in i 250° högt upp i ugnen en kort stund, stå och passa hela tiden, det bränns lätt! Pudra över florsocker. Servera vaniljglass till och ev extra bär.

Fler recept på:
Efterrätt, Glass
Är innehållet i detta recept olämpligt?