Bittes Äppelpaj

Bittes Äppelpaj

Av:
45 min
6 personer
Makalöst god äppelpaj! Seg, knäckig, snabb och lätt att laga.
Fler recept på:
Paj, Efterrätt, Äpple, Ugnsbaka
Annons

Ingredienser

    1. 6 st äpplen
    2. 150 g smör
    3. 3 dl havregryn
    4. 2 dl socker
    5. 1/2 dl ljus sirap
    6. 1 1/2 dl vetemjöl
    7. 2 tsk bakpulver
    8. 2 msk mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Ugn 175°C. Smält smöret och blanda ner alla ingredienser utom äpplena.

    2. 2.

      Skala och skär äpplena i tunna skivor. Äppelskivorna läggs i en smord, ugnssäker form och smeten breds ut ovanpå.

    3. 3.

      Ställ in pajen i ugnen tills den är gyllenbrun och känns knäckig, ca 30 minuter. Serveras varm med glass eller vaniljsås. Funkar lika bra kall till frukost dagen efter!

Fler recept på:
Paj, Efterrätt, Äpple, Ugnsbaka
Är innehållet i detta recept olämpligt?